Tuesday, November 16, 2010

Ayuh!

Dipetik dari halaman FACEBOOK yang diposkan oleh Value in Islamic Culture

Jom kita hulurkan bantuan kepada bayi tiga minggu yang mengalami masalah jantung.

Ammar Nasran Hashim dan Yaseerah Mustaffa adalah bapa & ibu kepada seorang bayi perempuan berusia tiga minggu yang kini sedang mengalami masalah TGA (transposition of great arteries) atau transposisi arteri besar. Keadaan ini sangat jarang berlaku di mana pembuluh darah utama di sebelah kanan dan kiri jantung bertukar tempat.

Sebelum ini bayi tersebut telah pun mendapat rawatan di hospital kerajaan. Namun begitu, atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, ibu dan bapa bayi tersebut terpaksa membawa bayi mereka untuk menjalani rawatan di hospital swasta. Ketika ini bayi yang dimaksudkan berada Hospital Gleneagles Pulau Pinang dan sedang berada di bawah pengawasan ICU.

Kini mereka berdua berhadapan dengan masalah kos rawatan yang tinggi. Kos pembiayaan pembedahan dianggarkan RM 45,000 dan kos rawatan di ICU sekurang-kurangnya RM1,500 sehari. Bantuan pihak individu mahupun badan NGO amat dialu-alukan untuk membiayai kos rawatan bayi ini. Bantuan dan sumbangan boleh disalurkan terus kepada akaun ibu bayi tersebut. Berikut adalah butiran akaun untuk anda menghulurkan bantuan.

Nama bank: CIMB
Nama pemegang akaun: Yaseerah Mustaffa (ibu kepada bayi)
Nombor Akaun: 07440002038524

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Dr. Hameeth Shah di talian 012-474 1101 atau En. Hashim Amidi Ahmad di talian 019-2805559. Sumbangan dan doa anda didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

* Ayuh teman sekalian. Sama-sama kita bantu adik ini. Bayangkan kalau setiap 50,000 orang dari kita menderma walau hanya RM1, ianya sudah cukup membiayai kos pembedahan adik ini. Buatlah sesuatu untuk kehidupan. Insya-allah, kehidupan akan jadi lebih bermakna. Ayuh, bantu ringankan beban ibu bapa adik ini.